Jadłospis

JADŁOSPIS

Poniedziałek: (03.03.2025.)

Śniadanie: Kompozycja pieczywa zwykłego i wieloziarnistego z masłem 82 % , twarożek biały  ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidorki koktajlowe, kakao, herbata z cytryną

Obiad :Ryżanka na wywarze drobiowo warzywnym  , jabłko                                                                                                                                        

Drugie danie: Spaghetti z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym  ( własnego wyrobu ) , kompot owocowy  

Alergeny: gluten, seler

 

Wtorek: (04.03.2025)

Śniadanie: Kompozycja pieczywa zwykłego i wieloziarnistego z masłem 82%,  szynką drobiową, pomidorem i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kakao.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem muszelki na wywarze drobiowo warzywnym, mandarynka                        Drugie danie: Filet z kurczaka w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z pekińskiej kapusty,  woda z pomarańczą .

Alergeny: soja, gorczyca ,seler, gluten.

 

Środa (05.03.2025)        

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem , kompozycja pieczywa zwykłego i wieloziarnistego z masłem 82%, z żółtym serem, szynką z indyka,  pomidorem, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa  ziemniaczana na wywarze drobiowo warzywnym z ziemniakami,

Drugie danie: Pierogi leniwe z masłem , sałatka owocowa (banan, mandarynka, kiwi ) ,kompot wieloowocowy.

Alergeny: seler, gluten.

 

Czwartek: (06.03.2025)

Śniadanie: Kompozycja pieczywa zwykłego i wieloziarnistego z masłem 82%, jajecznica  ze szczypiorkiem  , papryka kolorowa, kakao, herbata cytryną i imbirem.

Obiad: Rosół drobiowy z makaronem , banan

Drugie danie :Ala gołąbki w sosie pomidorowym z warzywami , ziemniaki,  woda z cytryną i miodem

Alergeny: Soja, gorczyca, seler, gluten.

 

Piątek: (07 .03.2025)

Śniadanie: Kompozycja pieczywa zwykłego i wieloziarnistego z masłem 82% z serem, świeżą sałatą, ogórkiem, pomidorem, jajkiem oraz delikatną szynką drobiową, herbata owocowa, kakao

Obiad: Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo warzywnym z ziemniakami doprawiona świeżą zieleniną, jabłko

Drugie danie: Ryba miruna po grecku z warzywami,  ryż, kompot owocowy

Alergeny: Jaja, seler, gluten, soja, ryba.

 

Woda mineralna niegazowana, dostępna przez cały dzień. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, listki laurowe, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła, warzywa, owoce, oliwa z oliwek. Zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Skip to content